söndag 20 juli 2008

Solbåten

Idag var vi ute på en tur med skolans solcellsdrivna båt, det var mysigt! Dessutom är det den klart coolaste båten i hamnen... En gammal träbåt med en stålställning där vi lägger upp ett tak av solcellspaneler när vi ska ut. Bild kommer någon gång när jag kommit hem.

Vi var ut med den i onsdags också, men då regnade det emellanåt. Vi var inte ute lika länge då heller, men det var kul när det var mycket folk i hamnen som frågade saker, som om båten verkligen gick på bara solceller och hur många knop den gör.

Ostindiefararen Götheborg var i Norrtälje då också (i onsdags alltså), så vi var och tittade på den. Lillebror och jag gick ombord med. Det skulle vara kul att åka med på ett sådant skepp, tänk en 7-8 månader lång resa till Kina... Vilket äventyr. Men det gäller ju att man inte blir sjösjuk, och att man kan hålla sams med övriga besättningen.

Nu ska jag snart åka tillbaka till Skövde, tänkte hinna vara ledig där ett tag också innan jag börjar jobba igen. Kan ju inte vara hos mina föräldrar så fort jag är ledig mer än ett par dagar, då lär jag ju inte känna omgivningarna hemma.

onsdag 16 juli 2008

Semester

Skönt med semester.

Jag har varit med familjen till Göteborg och Liseberg. Det var kul. Sedan var vi till min faster, och till High Chaparral. Jag hade inte varit dit förut, eller, ja, inte när jag var gammal nog för att komma ihåg något, så det var lite kul att se. Jag köpte en cowboyhatt också.

Det här är min shoppingmånad, jag bestämde mig för att jag inte behövde spara något denna månad. Jag har bland annat köpt en billig tvättmaskin, en kasse kläder vid Ullared och en ritplatta till datorn att leka med.

Nu är jag på landet, hos mina föräldrar. Det är mysigt.

Nu ska jag leka lite mer med min ritplatta.

måndag 7 juli 2008

Hemtrevligt?

Semester, det är skönt det!

I helgen har jag småstädat lite och slappat mycket. Snart kommer mina föräldrar och yngsta syskonen och hälsar på.

Jag gillar mitt kök, det har fått en trasmatta nu också är det nystädat. Det är fint och hemtrevligt, mattan matchar orkidén i fönstret. Så jag kanske börjar trivas här i Skövde nu? Köket är ju fint. Uteplatsen är mysig den med, ärtorna jag satte har växt till sig lite (även om det inte är några ärtor ännu utan bara rankor) och de första vinbären börjar bli röda.

Undrar bara vad jag ska göra åt vardagsrummet? Det är inte hemtrevligt, det ser för tomt ut. Det är ju större än mitt förra vardagsrum, så jag har stora tomma utrymmen på båda sidorna av soffan. Dessutom har jag ingenting på väggarna, och de ljusa randiga tapeterna gör att det verkar högt i tak. En fåtölj kanske, har funderat på det... Också något till väggarna. Om jag kan komma på något jag vill ha. Hm. Undrar om det finns några bra växter som inte kräver så mycket ljus? Helst inte för mycket vatten heller, eftersom jag inte brukar vattna så ofta. Jag tänkte till att ha lite längre in i rummet.