måndag 27 april 2009

Utbildning = lyx

Tillbaka på jobbet igen, och chefen hade bokat in utbildning för mig i tre dagar nu. Riktigt lyxigt. Inte nog med att jag slipper bekymra mig för vad jag ska skriva i tidrapporteringen: Dessutom gör det arbetsdagen kortare och vi får gratis lunch, förmiddagssmörgås och eftermiddagskaka.

Plus att en av dagarna som jag skulle ha varit "hemskickad" pga arbetsbrist blev jobb (eller utbildning då) istället, det gör ju ingenting det heller, en dag mindre att jobba igen vid bättre tider. Fast jag misstänker att vi kommer att hamna på minus 100 timmar allihopa innan konjunkturen vänder, så det spelade väl mindre roll kanske.

Jag ser det som ett gott tecken att de satsar på utbildning även för mig som är relativt nyanställd också, då kan de inte ha några planer på att varsla inom den närmsta tiden i alla fall. Skönt.

onsdag 22 april 2009

Friskare

Hoppas att jag håller på att bli frisk nu, det verkar så. Har nästan ingen feber nu, är lite osäker på vad jag bör ha för temperatur på kvällen men den är i alla fall inte mycket över.

Hostan har däremot mest bara blivit värre, jag fick åka till apoteket och köpa hostmedicin idag. Låg och hostade mellan 2 och 3 i natt, inte så kul, men jag vaknade i alla fall inte av feber. Alltid något.

Jag tror nästan jag får räkna mig som frisk imorgon, om det fortsätter gå åt rätt håll. Hosta brukar jag ju inte stanna hemma från jobbet för, och i övrigt är jag nästan frisk nu. Nästan.

Så skulle jag ju vara ledig imorgon och på fredag var det tänkt. Hemskickad pga lite att göra. Timmar som jag måste jobba igen när det blir bättre med jobb sen.

måndag 20 april 2009

Mat

Kan inte någon göra en lagom stark köttfärsfylld tortilla åt mig och komma hit med den? Eller en kebab i bröd kanske? Är faktiskt matsugen, men vill ha något ganska starkt för smaklökarna är inte på topp, och matlusten har en tendens att försvinna rätt snabbt om det inte smakar något. Typiskt att ingen pizzeria i stan har hemkörning.

Undrar jag om jag orkar laga något själv? Tror inte det. Har nog inte råvaror till något snabblagat, gott och lagom starkt heller. Eller det har jag säkert, om jag hade vetat vad man kan göra med råvarorna jag har.

Och ja, jag har tråkigt, det är därför det blir många blogginlägg för tillfället. Som förmodligen är tråkiga att läsa dessutom.

Fortfarande feber

Okej, jag hade definitivt inte orkat med fotoutflykten i lördags, tur att jag stannade hemma. Visserligen vet jag inte hur jag hade mått om jag tagit febernedsättande lite tidigare. Ovan som jag är vid hög feber lät jag den gå upp till 40 grader innan jag insåg att jag borde ta medicin. Då mådde jag verkligen inte bra.

Nu har jag knappt gjort annat än att ligga i soffan, med eller utan TV:n på, i tre dagar. Jag är riktigt less på det. Men jag tror jag är lite bättre idag, kanske lite tidigt att säga det än eftersom förmiddagarna har varit bättre än eftermiddagarna tidigare också, men jag tror det. Släpade mig iväg till affären och fyllde på fruktförrådet lite på förmiddagen, det behövdes. Så bra att äta när man inte vill ha så mycket och inte orkar laga något. Men jag skulle ha köpt mer än en liter färskpressad apelsinjuice, för det är verkligen gott och går alltid ner för mig... det hjälpte till och med upp matlusten lite idag. Mums.

Nu ska jag försöka hitta på något som jag orkar göra, annat än att sitta vid datorn eller tv:n. (Idag orkar jag i alla fall sitta här en stund.)

lördag 18 april 2009

Orkar nog inte

Nej, även om jag är pigg nog att vara uppe så tror jag faktiskt inte att jag orkar med en flera timmar lång utflykt (bil + ett par timmars fotografering + bil tillbaka). Tyvärr.

Orkar och orkar... men jag är nog för matt för att det ska vara kul i alla fall.

Nej, jag blir hemma idag. Synd på fotoutflykten, man vad gör man?

Att åka eller inte åka

Idag ska fotokursen till Forsvik och fotografera. Jag vill åka med, men har feber, hostar och har lite ont i benet utan anledning. Ska jag åka ändå? Jag borde väl inte, men jag ville ju med på utflykten. Annars missar jag ju den lektionen också.

Elaka virus.

Hm, jag känner mig nog lite piggare än igår, även om febern inte är lägre. Eller är det önsketänkande att jag håller på att bli bättre?

Jag borde väl inte klaga, jag är ju frisk för det mesta, men det är tråkigt att vara sjuk precis när det är något man vill göra.

fredag 17 april 2009

Sjuk

Idag är jag hemma från jobbet. Förkyld och har feber. Usch.

Har suttit en del vid datorn, lite vid TV:n, vilat. Ätit lunch på uteplatsen så att jag skulle få lite frisk luft, det var faktiskt ganska skönt.

Ah. Inte saknar jag jobbet direkt, men det är ju trist att vara hemma när man knappt orkar göra något också. Jag hoppas jag är bättre imorgon, då ska vi på utflykt med fotokursen och det vore väldigt tråkigt att missa det. Nästan så att jag kanske ska ta en Panodil om jag fortfarande har feber imorgon... och försöka åka ändå. Men då måste jag ju nästan orka till jobbet på måndag, kan ju inte vara sjuk idag, roa mig imorgon och sedan vara sjuk igen...

Jaja. Jag får väl se hur det blir. Kanske är jag piggare imorgon.

söndag 5 april 2009

Skönt * 3

Skönt med vår! Krokusarna blommar på uteplatsen, och igår var det riktigt soligt och varmt.

Disken är ren och på rätt del av diskbänken, skönt att ha det gjort!

Sköna skor, som jag använder alltför sällan, men idag så blev det av. Och man behöver ju inte springa sig jättetrött bara för att man tar på sig ordentliga skor.