torsdag 25 juni 2009

Hus

Jag och pappa hittade ett jättegulligt hus ungefär två mil från Skövde när vi satt och fastighetssurfade under midsommarhelgen. Nu är det ju inte riktigt läge för hus för min del, det enda som gör att jag bor här är ju mitt nuvarande jobb och skulle jag bli av med det eller hitta något annat jobb så har jag ingen anledning alls att bo kvar, men ändå. Det ser så fint ut på bilderna så jag måste nog åka dit och titta i alla fall.

Lite sugen blir jag allt, nu när lillasyster har skaffat eget hus och så. Skillnaden är väl att hon är gift och de har var sitt jobb i närheten av det huset, och dessutom är de rätt nära resten av släkten (hennes och min, inte hans).

Nej, jag tänker inte länka till huset, för om jag trots allt skulle vilja köpa så vill jag ju inte bli överbjuden av någon som inte skulle hittat det om det inte vore för min blogg. Visserligen tror jag egentligen inte att någon annan än mina bekanta, som inte bor här i närheten, läser min blogg. Men man vet ju aldrig.

tisdag 23 juni 2009

Gräs

Idag hade jag tänkt att jag skulle diska, men det var så skönt väder så jag bestämde mig för att klippa gräset istället. Med sax. Det tog en halvtimme, plus en kvart till för att kratta lite och lägga gräset i en plastpåse för att kunna slänga det i soporna.

Lite dåligt att det inte finns något vettigt ställe för att slänga trädgårdsskräp här.

lördag 13 juni 2009

Fast vid datorn igen

Nä, dumma mig, nu sitter jag här vid datorn och det är redan eftermiddag! Jag som nästan hade tänkt åka ner på stan. Nu är det för sent. Eller, tja. Vissa affärer har väl öppet ett litet tag till. Men inte tygaffären, och den har stängt på söndagar dessutom.

Nä, jag får nog beställa tyg via internet istället, då kan jag göra det vilken tid som helst. Jag ska ju bara ha vanligt vitt linnetyg som inte är för glest, till en underklänning/särk. Till medeltidsklänningen, alltså.

Hm. Äta bör man... Nu börjar jag behöva mat för att kunna tänka ordentligt. Och jag har varken diskat eller städat än heller. Är det Travians fel att jag sitter vid datorn? Nja, tror inte det. Det är många sidor jag kollar in på. Spelar schack, spelar Travian och Popmundo, läser i forumen på Helgon, kollar efter folk på Facebook... Bloggar, läser bloggar och lite allt möjligt. Internetberoende eller bara lat? Suck. Vad värdelöst att sitta här halva helgen. Men vad ska jag hitta på då? Ja, allt jag borde göra då, diska, städa, tvätta... Men det är så tråkigt, och ensamt!

Nåja. Annars har veckan varit okej. Haft lite att göra på jobbet i alla fall, och var och gratulerade en 50-årsfyllande arbetskamrat i torsdags så jag har inte varit helt ensam jämt. Inte kände jag mig ensam nu heller, inte när jag sitter vid datorn, men känns så tråkigt att börja laga mat till sig själv, äta vid tv:n, och diska. Mycket disk också. Undrar om jag ska slå av datorn för att få något gjort eller låta den vara på?

Varför skulle jag skriva om ensamhet igen nu då, när jag inte kände mig ensam? Nu känns det ju som om jag kommer att känna mig ensam om jag går ifrån datorn och gör någon nytta. Men det kanske går bra. Här kan jag inte sitta i alla fall, nu behöver jag mat. Jag tar nog en matlåda ur frysen. Mer disk. Suck.

måndag 8 juni 2009

Frusen

Nu sitter jag här igen, och borde göra något vettigt men känner mig totalt omotiverad. Jag vill inte diska. Sitter bara här, fryser lite, troligen för att jag inte rör på mig. En promenad vore nog bra, egentligen.

Jag vill ha en kram. Vet inte varför jag känner mig ledsen och totalt omotiverad att göra något, det är säkert hormoner eller nåt, men det vore skönt att kunna få en kram i alla fall. Vet dock inte om det skulle hjälpa. Fryser lite, trots att jag har yllemantel och raggsockor, och inomhustemperaturen är strax över 20 grader Celsius.

Firefoxs svenska ordlista kände inte igen ordet raggsockor utan föreslår istället daggsockor, ryggsockor, ringklockor, raggmunk eller sockerkaka. Kreativa förslag måste jag säga.

Nog med meningslöst svammel för idag, eller för tillfället i alla fall, man vet aldrig. Undrar om jag ska ringa mamma ikväll?

söndag 7 juni 2009

Varför är jag så lat?

Nu har jag mest slappat den här helgen också. Jag förstår inte varför jag inte gör det jag borde. Disken står fortfarande smutsig på diskbänken, väskan är inte uppackad, tvätten är inte tvättad. Nåja. Jag har i alla fall rensat bort lite av ogräset i trädgården och varit och röstat.

Är jag otroligt lat eller är det något annat? Varför sitter jag mest vid datorn när jag är ledig? Eller vid TVn. Kanske är jag lite internetberoende? Men det stämmer inte heller, för har jag bara något kul att göra, eller i alla fall lite sällskap, så saknar jag inte internet alls. Nä. Jag tror att internet och tv blir lite artificiellt sällskap. Men varför gör jag inte annat istället?

Är det ensamheten som gör att jag inte orkar ta mig för att göra det jag borde? Eller orkar och orkar... Det orkar jag väl egentligen. Det är ju inte som att jag är sjuk och inte orkar stå vid diskhon eller nåt. Det är bara tråkigt, så jag skjuter upp det så länge som möjligt. Dumt. Jag är väl lat och dum då.

Eller så är jag ganska normal och borde inte fundera så mycket på det. Och nog borde det vara mindre tråkigt om man i alla fall hade någon att dela vardagen med?

Men på jobbet då? Jag gör inte det jag ska där heller för tillfället. Visserligen vet jag inte riktigt vad det är jag ska göra där, vi har för lite att göra, men jag vet ju att jag inte ska sitta och surfa. Jag ska fråga chefen eller samordnaren när jag inte vet vad jag ska göra, men ibland orkar jag inte bry mig.

Jag har nog svårt att bry mig lagom mycket om jobbet. Ena dagen kan jag leta efter vettiga saker att göra och verkligen anstränga mig, försöka få så mycket av de få jobb som finns som möjligt och verkligen vilja göra så mycket jag kan. Sedan nästa dag, när jag märker att jag ändå inte kommer att få ihop timrapporteringen för veckan, så blir jag stressad och försöker lugna ner mig genom att intala mig att det inte är så viktigt. Problemet är bara att jag lyckas för bra och istället inte bryr mig alls. Ger upp och surfar istället.

Jag är nog en ganska dålig anställd.

Men vad sitter jag här och gråter om egentligen? Jag har ju i alla fall ett jobb än så länge, jag har en lägenhet som visserligen är ostädad men det går ju att åtgärda, jag har... inte direkt folk jag känner i närheten, men familj en bra bit härifrån som bryr sig om mig och ett par vänner som jag i alla fall har kontakt med via msn.

Nä. Nu borde jag nog torka tårarna och gå och lägga mig istället. Imorgon är det arbetsdag igen. Då träffar jag ju i alla fall lite folk.

Hade tänkt att jag skulle skriva någon rad om EU-valet också, men har väl inte så mycket att säga där egentligen så det får vara.