lördag 26 december 2009

Virkade figurer

Syrran har skaffat en bok med söta virkade figurer i. Amigurumi, kallas det visst, om man nu behöver ett utländskt namn på virkade figurer.

De här tre har i alla fall jag fått till hittills:
En riddare till mig själv, en lieman till mellansyrran och en ninja till yngsta syrran. Men lillebror fick göra lien, eftersom jag inte hann hitta någon cernitlera före jul.

Familjen har firat jul hos syrran, med en massa god mat och trevligt sällskap. Som det ska vara, alltså.

tisdag 22 december 2009

Dan före dan före dopparedan

De sista julklapparna kom med posten igår, disken är klar, tvätten likaså. Lägenheten är lite lagom julpyntad och luktar pepparkakor, och det snöar ordentligt ute! Härligt. Ska slå in klapparna och packa också, sedan kanske jag tar lite lättglögg innan jag lägger mig.

söndag 20 december 2009

Fjärde advent och pepparkakor

Fjärde advent, och julen närmar sig. Ute ligger snön vit på marken, träden och taken. Hoppet om en vit jul lever! Jag har julpyntat lite igår, mysigt! Röda dukar på borden och småtomtar i vardagsrummet. Glitter i hallen och julgranskulor i badrummet.

Idag har jag bakat ungefär 350 små pepparkakor av degen mamma gjort till mig. Undrar vem som ska äta upp dem? Jag tar nog med mig en burk till jobbet i alla fall.

Julklappar är fixat, hoppas bara de jag beställt hinner komma fram. Men det går nog bra. Skönt att slippa sista-minuten-handla i alla fall, kläder har jag ju också eftersom jag köpte något snyggt rött före julkonserten.

Det ska bli skönt med julledigt. Bara två dagar kvar att jobba nu, sedan blir det lite semester. Då ska vi julmysa i syrrans och svågerns nya hus. Det blir kul!

Det finns väl en och annan sak som bör fixas först. En fåll på ett par byxor. Det vanliga med disk, tvätt och städning. Ladda kamerabatteri, packa och sånt. Och paketinslagning, men det är ju kul! Fast rim orkar jag nog inte hitta på några.

Undrar om familjen har mer än nog av pepparkakor redan eller om jag skulle ta med lite hem till dem också? Nåja... En burk räcker nog till jobbet i alla fall, är ju inte alla som jobbar de här dagarna före jul heller.

söndag 13 december 2009

Lucia och tredje advent

Trettonde december. Lucia. Jag tänkte jag skulle se på lucia på TV, i brist på annat luciatåg. Ställde om tiden på väckarklockan men glömde aktivera alarmet... så jag såg bara sista kvarten. Nåja. Nu har jag Studentkören Auroras "Decembertoner" på repeat istället. Jag åt frukost med tre tända ljus i adventsstaken.

Redan tredje advent, och jag har inte köpt julklappar ännu. Undrar om jag ska leta runt lite på Internet idag? Det är så jobbigt att gå i affärer så här års. Så mycket folk. I alla fall på helgerna, och på kvällarna efter jobbet brukar jag vilja hem. Jag var på stan en stund igår, men tröttnade rätt fort och tog istället en promenad bort till ICA och sedan bussen hem. Men, då blev det i alla fall ordentlig, hemlagad mat igår eftermiddag.

Vi fick lussekatt och pepparkaka på jobbet i fredags. Trevligt. Men de hade nog snålat lite med saffranen på bageriet. De var ju gula, men rätt lite saffranssmak. Saffran är dyrt i år, 35-40kr för ett halvt gram. Tur att man inte behöver så mycket. Inte för att jag lär baka några saffransbullar, men mamma skulle nog göra några. Jag köpte ett par stycken till idag, tog en till frukosten och ska nog ha en lussekatt med hembakade pepparkakor och lättglögg någon gång senare idag. Ingen lucia utan glögg och pepparkakor.

Mamma hade med sig en pepparkaksdeg till mig förra helgen, kanske jag ska baka lite kakor av den idag. När jag har diskat. Lite julpynt kanske man skulle kunna plocka fram också? Önskar att det kunde bli lite vinter här med. Idag är det i alla fall minus, än så länge, och en aning frost i gräset. Men i december vill jag ha snö. Det hör ju till. Speciellt då när det börjar närma sig jul.

tisdag 8 december 2009

Grå december

Jag är trött. Troligen mitt eget fel, jag var uppe alldeles för sent i söndags och inte lade jag mig tidigt igår heller.

Jag har fortfarande inte köpt några julklappar. Får väl se till att få syrrorna att skicka önskelistor så jag inte behöver hitta på saker helt själv, för det är svårt. Inte har jag önskat mig något själv heller. Vad vill jag ha? Som jag inte redan köpt och som inte är för dyrt? Får försöka hitta på någon önskelista.

Det är kväll och jag sitter bara vid datorn. Dumt. Borde göra lite nytta. Borde motionera, diska, städa, duscha...

Det är december, och vädret är bara grått och tråkigt, och plusgrader. Visserligen ser jag det inte när jag bara sitter inne på jobbet under dygnets ljusa timmar, men lite snö skulle allt muntra upp lite grann i alla fall.

Nåja. Helgen var trevlig, hade julkonserter med kören och familjen på besök. Det var kul. Och lägenheten är ju faktiskt rätt städad sedan dess. Så, om jag ser till att lägga mig tidigt ikväll så har jag ju gjort något bra i alla fall. Det får nog duga.

I torsdags var det i alla fall lite vitt ute. Då prioriterade jag bort städningen och tog ut kameran i frostig decemberkväll. Bra med stativ, annars hade jag inte kunnat få dessa bilder. Slutartid på 8-15 sekunder fungerar ju inte med handhållen kamera direkt... jaja, hade väl gått att höja iso-talet, men i alla fall. Två bilder:




Vinter, kom tillbaka!