lördag 24 april 2010

Fototävling på jobbet

Vi har i några veckor nu haft en liten fototävling på vår avdelning på jobbet. Kul! Humlan jag visade förut kom tyvärr för sent för att vara med när vi hade tema "våren", men strunt samma. Denna vecka hade vi tema grönt, denna bild var mitt bästa bidrag, enligt mig:

Tyvärr fick den inga röster, de flesta rösterna gick till ett grönt monster i en soptunna, en kul bild men med rätt dålig bildkvalité. Nåja, tävlingen är ju bara på skoj och vem som vinner kvittar ju egentligen, det är mest bara kul att se vad folk hittar på. Denna vecka har vi temat "vatten". Undrar om jag ska ta mig iväg någonstans och fota ett vattenfall eller en sjö, eller om jag kanske ska försöka mig på några sådana där närbilder på vattendroppar som landar i ett vattenglas... Kanske både ock, om jag hinner och orkar. Vi får ha upp till tre bilder per person.

lördag 17 april 2010

Bil

Jag har köpt en bil idag. Volkswagen Polo årsmodell -97, har bara gått 6900 mil. Lite rostig på ett par ställen, det kanske bör fixas. Sedan luktar det lite rök i den också, men inte så värst mycket. Lite av det kanske försvinner när jag städat den, för det hade inte bilfirman hunnit göra. Hur som helst så kan man väl inte direkt vänta sig att en gammal bil ska lukta som en ny.

Här är den:


Nu gäller det bara att hyra en parkeringsplats också, på gästparkeringen får den stå i max 12 timmar så jag får väl gå ut och flytta på den ikväll så den kan stå till imorgon bitti. Undrar om parkering går att fixa utan att behöva ta sig till hyresvärden på kontorstid? Jag har ju ett jobb att vara på om dagarna. Får väl ringa dem på måndag och höra.

lördag 10 april 2010

Humla

Jag klippte gräset på uteplatsen idag. Med sax. Grannen erbjöd mig att låna en trimmer, men då var jag nästan klar så jag tackade bara för erbjudandet.

På en av mina krokusar satt en sömnig humla, så jag gick in och satte kamerabatteriet på laddning innan jag klippte klart gräset, och jodå, humlan var kvar när gräset var klippt och batteriet laddat. Riktigt kul med makroobjektiv nu när våren kommer! Men, jag hade väl inte kunnat komma så här nära om inte humlan varit väldigt slö. Nyvaken kanske? Den sitter visst kvar fortfarande, fast det var flera timmar sedan nu (nej, den är inte död, det var den inte när jag fotade den i alla fall).


För att se bilden större, klicka på den eller kolla här på flickr. Jag hade egentligen velat ha aningen större skärpedjup, men med längre slutartid blev det rörelseoskärpa. Kanske skulle jag haft större ISO-tal än 400? Men, jag är nöjd, tycker det blev en rätt bra bild ändå.

måndag 5 april 2010

Påsk

Jag har varit hos familjen i helgen, det var mysigt! Alltid skönt med lite ledigt, fint väder och mycket god mat. Bland annat. Har knappt rört en dator på 5 dygn heller, också rätt skönt faktiskt. Men det har jag tagit igen ikväll, så nu ska jag nog inte sitta här längre. Tillbaka till jobbet imorgon, får se om det finns något att göra där då. Lite ska väl finnas i alla fall, de senaste veckorna har det ju inte varit helt dåligt.

När jag lämnade Uppland snöade det, men här blommar krokusarna på min uteplats. Mysigt!