torsdag 19 augusti 2010

Medeltidsveckan 2010

Då ska vi se om jag kan få ihop något litet inlägg här idag då.

Vad säger man? Medeltidsveckan, denna härliga vecka. Härliga gycklare och musiker. Medeltidsklädda människor och medeltidsmarknad. Visby, en sådan mysig stad.  Jag kan bara ännu en gång hålla med Loke, "Det enda mera man kan önska är att veckan vore tre gånger så lång".

Eller... Jag skulle nog önska att jag hade lite lättare för att ta kontakt med främlingar också. Att åka på något sådant här utan att lära känna någon eller knappt ens prata med någon annan än familjen känns ju lite dumt. Men jag får väl försöka öva till nästa år eller något.

I år gick vi till eldshowen ungefär fyra timmar innan den började, men då hade vissa redan varit där i åtta timmar. Nu tänkte jag lägga upp en bild som brorsan tagit här, men jag verkar ha råkat göra något dumt med den dvd-skivan för jag kommer inte åt några bilder längre. Suck. Nåja... Det får bli den här så länge, nästan lika bild fast inte lika bra och tagen med syrrans kamera istället.
I väntan på eldshowen. Jo, jag är medveten om att man knappast åt hämtpizza på medeltiden, men å andra sidan hade man inte kameror och mobiltelefoner heller och sådana var det gott om i publiken.
Så här mycket folk var det när vi satte oss:
Vi hade alltså kunnat sätta oss närmare men trodde ändå vi skulle se bättre om vi satt i lite lagom lutning.
Bild från eldshowen

I år såg vi också lite mer av TRiX än bara eldshowen, även om vi på det stora hela prioriterade JAUVET lite extra eftersom det var sista året de var där. Loke hade skrivit en väldigt fin avskedsvisa till dem, som han framförde under den första kvällen, "Festkvällen" på Strandscenen. Dessutom hade han skrivit en skojig sång om TRiX, som han framförde före eldshowen. (Länkarna leder till youtube-videor som inte är filmade av mig.)

Jag känner att jag inte alls har lust att återgå till vardagen just nu. Jag vill fortsätta gå i medeltidskläder, köa till föreställningarna sittandes på min mantel, fika i Bok- och musikcaféets källare, titta på medeltidsmarknaden, sitta i gräset och se gycklare eller musiker, sjunga med i Lokes sånger i vallgraven... Men, medeltidsveckan är över för den här gången. Turisterna har liksom artisterna lämnat Visby. JAUVET kommer aldrig mer tillbaka. Semestern går mot sitt slut, jag behöver tvätta och köpa mat, egentligen städa lite också eftersom jag inte gjorde allt innan jag åkte härifrån (fönsterputsning t.ex.). Kanske jag skulle jag försöka planera in något mer skoj i höst bara för att ha något att se fram emot? Jag har inte lajvat på två år till exempel. Eller, något medeltidsevenemang bara? Nåja, säsongen för sådant är väl i princip slut ändå.

Nej, jag vet inte jag. Just nu får jag väl försöka hitta en bra balans mellan att få lite gjort och att njuta av sista delen av semestern i alla fall. Just det ja, titta på lite jobb någonstans närmare familjen kanske jag skulle göra. Och kanske leta efter någon mer fritidssysselsättning i Skövde så jag lär känna lite folk... men det känns lite dumt att göra båda dessa saker samtidigt.

Nåväl, det får räcka med funderingar och medeltidslängtan för tillfället.

Avslutningsvis, fler bilder från medeltidsveckan:

TRiX under Grönsaksföreställningen på stora torget.
Bilden är inte så bra, men det är i alla fall TRiXaren Fabian som klär av sig under "Girls Night Out".
Gycklargruppen JAUVET ger sagan Sonja Sövardotter.
Konsert med JAUVET
En liten bit av ringmuren
Loke i vallgraven, vid Loke-bron.

onsdag 18 augusti 2010

Hemma igen

Då var jag tillbaka i Skövde igen, efter en vecka på Gotland och ett antal dagar hos familjen i Uppland.

Medeltidsveckan var mysig och rolig i år också. JAUVET deltog för sista året, Loke hade skrivit en fin sång till dem. Jag är för trött för att blogga just nu egentligen, insåg jag nu. Jag skriver imorgon istället.