söndag 26 september 2010

Två helger med resor och en tråk-helg

Idag är en tråkig, grå dag igen. Jag har inte gjort mycket annat än att lata mig denna helg. Suttit vid datorn. En sväng ner på stan blev det visserligen igår, men jag har inte städat, diskat och tvättat som jag borde. Undrar varför jag inte gör det på vardagskvällarna? Kanske för att jag vet att jag ändå inte har något att göra på helgerna? Men, i så fall måste jag ju göra nytta på helgen och inte bara sitta vid datorn.

Nåja. Det är denna helg det. Men två helger tidigare har jag i alla fall haft skojigare saker för mig. Det har inte blivit skrivet här, men väl lite på Facebook.

För två veckor sedan var jag till Söderköping, på ännu mera medeltid. Söderköpings Gästabud. Det var trevligt, betydligt mindre än Visby, vilket inte var direkt förvånande. Ändå stort nog för att ha gott om underhållning, både gycklargruppen TRiX och det medeltida pojkbandet Patrask var där till exempel. Ja, det var väl dem jag tittade mest på. 

Jag åkte ensam denna gång, men inte helt utan att känna någon ändå eftersom jag chattat med en kille som skulle dit. Jag sov i tält på en centralt belägen camping som var helt fullbokad. Enda nackdelen med det var väl att jag har lite svårt att sova när det är mycket ljud på nätterna och när det blir ljust på morgonen, så det blev för lite sömn den helgen. Men det var det värt.

Det blev flera Youtube-klipp av det jag såg den helgen, har redan länkat till de flesta från Facebook men i alla fall detta vill jag lägga upp här också: Här kan man se hur TRiX eldshow ser ut från första parkett. Tänka sig, det var mycket lättare att få bra platser i Söderköping än i Visby. Showen var väl inte exakt samma, men nästan. Kul att få se det på nära håll i alla fall.

Förra helgen var jag upp till Uppland. Jag har blivit moster, och det var första gången jag träffade min lilla systerson. Eller såg honom i alla fall, han är ju inte i den åldern att han är så sällskaplig ännu, ville mest sova. Men söt var han! Och en liten stund var han i alla fall nöjd med att låta mig hålla honom när han var vaken.

Det var också första gången jag tog bilen upp till Uppland, mest för att jag hade en anställningsintervju på fredagen och kände dels att det var lättast att ta sig dit med bil och dels att det kanske ger bättre intryck att komma med bil än att komma släpandes på en resväska från tunnelbanan till ett jobb där det står att det är en fördel att ha körkort och bil. Eftersom det var på södra sidan av stan så blev jag också tvungen att köra genom Stockholm efter intervjun, för att komma upp till familjen. Men det var inga problem.

Jag har kört mer bil dessa två helger än vad jag hade kört sammanlagt tidigare sedan jag köpte bilen. Detta vet jag eftersom jag inte hade behövt tanka mellan första dagen jag hade bil och precis innan turen till Söderköping, men nu är det påfyllt ytterligare en gång och dessutom snart dags att tanka igen. Jag har alltså kört nästan dubbelt så långt på två veckor som jag tidigare gjort på fyra månader.

Men denna helg sitter jag alltså mest vid datorn. Jag måste nog hitta på lite mer att göra, lära känna lite folk. Speciellt helgerna blir ju väldigt tråkiga när man bara sitter hemma och inte träffar någon. Jag vet ju inte hur lång tid det tar att få något jobb närmare släkten så jag får försöka hitta på något mer än kören här i Skövde så länge. Jag mailade i alla fall till en person i en medeltidsförening nu idag, får se om det leder till något. Nu har jag i alla fall bil så jag är ju inte lika beroende av att personer jag ska träffa bor just i Skövde, så länge det är i närheten.