torsdag 24 februari 2011

Gycklarkurs kanske?

Studieförbundet gör ett nytt försök med den där gycklarkursen (jonglering och liknande saker) i Mariestad som jag anmälde mig till i höstas. Min anmälan är skickad, nu hoppas jag på att det blir fler som vill gå den så att det blir av den här gången. Förhoppningsvis har de en större lokal än mitt vardagsrum (och med färre grejer som kan gå sönder) så att jag skulle kunna öva trick med käglorna. Dessutom kan jag pröva lite poi och diabolo och sådant. Rentav eldkonster om jag vågar mig på det. Men, nåja, först får jag hoppas på att det är fler anmälda, som sagt, annars blir det ju inget.

På tisdag ska jag träffa körledaren inför mitt solo till vårkonserten. Då får jag förhoppningsvis veta vilken del av schlagermedleyt det är tänkt att jag ska sjunga.

Gycklarkompaniet Bastardus SaNS (som består av två f.d. Jauvet-medlemmar) ska ha gycklarläger i sommar. Kurs i clown och skådespeleri. Det lät kul, men är nog på lite för hög nivå för mig, det verkar mer vara tänkt för artister som vill utvecklas... men det kan visst hända att det blir en vecka för "rookies" också någon gång, jag får hoppas på det, för där skulle jag nog passa in bättre.

Fortfarande har jag inte hört något från jobbet jag sökte i Norrtälje. Konstigt, för det lät som att de hade rätt bråttom... och de borde ju åtminstone höra av sig till alla som varit på intervju.

Lite ont om jobb på jobbet, men det finns nog lite att göra om jag bara blir lite bättre på att ta för mig. 

Funderar på att hälsa på familjen snart. Det är över en månad sedan jag fick en kram senast nu.

lördag 5 februari 2011

En vanlig lördag

En helt vanlig lördag igen, jag gör lite av det jag borde och slappar lite mer än jag borde.

Jag imponerade på arbetskamraterna med min jongleringsfilm i måndags i alla fall. Det är lättare att imponera på det sättet, när man kan klippa bort de misslyckade försöken.

I veckan fick jag ett mail om att kursen i musikaldans som jag hade anmält mig till inte kommer att bli av pga för få anmälda. Precis som gycklarkursen jag anmälde mig till i höstas. Varför vill inte folk gå de kurser jag tycker verkar skojiga?

Nåja. Jag fick ett roligare mail också, från körledaren. Jag kommer att få sjunga lite solo på konserten, jag ska vara en av solisterna på ett schlagermedley. Kul! Konserten kommer för övrigt att bli cirka två timmar lång, konstaterade jag när jag satte ihop en Youtube-lista med låtarna.

Idag var jag ute på en promenad medan jag pratade i telefon. Det har regnat på förmiddagen, vilket gjort att snömängden minskat ännu mer nu. Jag hittade faktiskt ett ställe ovanpå ett skyddsrum där det inte krävs så värst många fina dagar för att det ska bli lämpligt för jongleringsövning. Det är redan snöfritt, behöver bara bli lite torrare. Ja, plus att det behövs lite värme, jag tror inte vinterjacka och vantar är bästa klädseln för jongleringsövning. Men jag behöver ändå öva mer på grundjongleringen först, det kan jag ju göra i vardagsrummet.

Ännu inget besked från jobbet jag sökt. Undrar när de hör av sig? Det är tre veckor sedan jag var på intervju nu.