söndag 22 maj 2011

Körkonserter med mera

Ja, inte skriver jag här ofta, så man kan kanske fråga sig vad jag har bloggen till egentligen. Men nu blir det ett inlägg i alla fall.

Denna vecka har varit intensiv, vilket främst berodde på körkonserterna vi hade fredag och lördag. Under veckan har jag förutom jobbet haft körövningar tisdag, onsdag och torsdag, varav de två senare varade från 17:30 till 22. Nästan så att det var svårt att hinna med att äta och sova, och mycket riktigt var jag trött både torsdag och fredag.

Nåja, när jag väl stod på scenen med resten av kören så glömdes tröttheten bort rätt snabbt. Fredagskonserten gick bra, vi konstaterade att första konserten inte brukar gå riktigt så bra och funderade på hur vi skulle kunna toppa det på lördagen, men det gick minst lika bra då (tyckte vi att det kändes som i alla fall). Mitt solo gick nog okej, de andra sa åtminstone att det lät bra så helt kasst var det nog inte. Kul var det i alla fall! Jag var inte alls särskilt nervös heller, det trodde jag att jag skulle bli, men det var ju faktiskt bara två rader så jag hade sagt till mig själv att det inte gjorde något om det blev totalfel, låten blir inte förstörd för det. En liten aning nervös var jag väl, men mest var det bara väldigt kul! Så nu har jag sjungit solo, om än bara några få ord, inför ungefär 450 personer per konsert. Kanske lite fler ändå.

Det är verkligen kul med konserterna! Vilken energi man får när man står på scen, så kul det är att sjunga inför en stor publik, med skickliga musiker och ljud- och ljustekniker. Varmt var det, och törstig blev man ju, men vattenflaskan fanns med på scen. Det behövdes. Vi står inte direkt stilla när vi uppträder heller.

Sista konserten med Zarakören för mig. Jag undrar vad jag ska hitta på för någon kör att vara med i nu? I Norrtälje vet jag inte om det finns något annat än kyrkokörer. I Stockholm finns det förstås mer att välja på, men många körer som Zarakören finns det nog inte.

För all del var Studentkören Aurora lika kul men på ett annat sätt. Vårkonserterna är nog roligare här i Zarakören, i alla fall när det är något roligt tema. I år var det extra kul eftersom det var jubileum med körens favoritlåtar och dessutom första gången vi uppträdde på Stadsteatern. Å andra sidan var Auroras många småuppträdanden skoj, och gjorde att det inte blev så långa terminer av bara övning utan att få sjunga med publik.

Men härligt är det ju med storkonserter också. Nästan fullt på Stadsteatern (500 platser, lär ha varit minst 450 biljetter sålda per föreställning). Underbart när publiken efter nästan tre timmar ändå knappt verkar vilja gå hem! Nåja... De applåderade i alla fall mycket, så att vi fick sjunga vårt extranummer (men det var ju planerat), men sedan fick vi ta refrängen på den låten en gång till. På andra föreställningen stod de upp och klappade takten.

Efter lördagens konsert gick vi på restaurang allihopa (nästan), så jag passade på att säga tack och hej till kören då. Det var trevligt, och vi var väl rätt uppspelta allihopa efter konserten, trots att många av oss egentligen var trötta och sovit mindre än vanligt under veckan. Själv hade jag haft lite huvudvärk under lördagen, kanske för att jag drack för lite under fredagskvällen, men det gick över före konserten.

Veckans motion har inte riktigt hunnits med. Jag kan nog räkna konserterna som likvärdiga med en promenad i alla fall, men jag fick ta en paus i bloggskrivandet här för att hinna med lite mer motion. Nu är klockan 23:00, och jag borde sova.

Snart dags att börja på nytt jobb då, i Norrtälje. Familjen var ner hit i helgen för konserten och de tog med sig några flyttlådor upp. Så nu är flytten påbörjad, även om den huvudsakligen kommer att ske någon gång senare i sommar.

Bilen gick sönder mitt under besiktningen i onsdags och fick bogseras därifrån till verkstaden, men det gick snabbt att få den lagad i alla fall så nu måste jag bara se till att få den ombesiktad snart.

Igår tog jag mig tid att öva lite jonglering. Hade knappt rört käglorna på två veckor och hade lite ont i huvudet så förutsättningarna borde inte ha varit de bästa. Jag förväntade mig att det skulle gå dåligt, men efter ett par försök gick det jättebra istället. Jag förbättrade mitt personbästa rätt rejält, från 259 fångade kast till 589. Idag gick det inte alls lika bra, men jag skyller på att det var blåsigt. Inte lätt när käglorna blåser iväg och rätt vad det är hamnar 3dm längre ut än de borde ha gjort.

Nu är det hög tid att sova så nu får jag sluta skriva. Godnatt!