onsdag 22 augusti 2012

En skön semester

Jag ville inte att semestern skulle ta slut i måndags, den var så bra!

Först en veckas semester lite tidigare på sommaren, med ett besök i Luleå och på medeltidsdagar på Hägnan. Helmysigt!  Jag var bland de första på plats ute på Hägnan, bara två personer var där innan mig, och jag var bland de sista som åkte därifrån. Kul att vara med som deltagare och inte bara besökare, något medeltidstält har jag ju inte men jag som i Frostheims stora paviljong. Många trevliga människor, medeltidsmarknad, sång och mys på långlogen, dansworkshop, hov och ljusa nätter. Dessutom prövade jag TRiXs jongleringsknivar, det var kul! Just knivar har de bara två av på cirkusträningen, så det hade jag ju inte jonglerat med förut. (Har dock testat en kniv och två käglor, och det är ju svårare.)

 
På Hägnan. I bakgrunden Frostheims paviljong.
Efter Hägnan jobbade jag lite innan det var dags för den riktiga semestern, tre veckor. Först en vecka till att sy medeltidskläder till systersonen, därefter medeltidsveckan i Visby. Lika trevligt som vanligt! Ja, kanske lite extra trevligt rentav eftersom jag kände fler. Mötte både folk jag träffat i Luleå, lajvkompisar och bekanta från medeltidsföreningen i Mariestad.

Det var som vanligt konserter med Loke, eldshow med TRiX, gycklare på Forum Vulgaris, fika på Bok- och musikcaféet, glass på Glassmagasinet, medeltidsmarknad, promenader längs ringmuren och allmänt mys. Lite mer barnskrik i huset än tidigare, men vi var ju inte där inne så mycket.

Bastardus SaNS bibliska betraktelser.

TRiX gycklar.

Loke sjunger före eldshowen.
Inte hann jag mycket mer än komma hem från medeltidsveckan förrän det var dags för nästa roliga semesteraktivitet: Sommarcirkus med Cirkus Mani! Det är alltså de jag brukar gå på öppenträning med, men nu var det mer som en kurs under en vecka. Kul, för på öppenträningen blir det ju mest att jag gör lite sådant som jag känner mig trygg med, mycket jonglering och lite försök att gå på lina och så. Nu blev det även kullerbyttor, stå på krossat glas, eldfakir, försöka stå på händer, lite enkel par- och gruppakrobatik, trampett och lite till. Att jag var dubbelt så gammal som näst äldsta deltagaren struntade jag i.

Vi avslutade med att gå ut på stan och först mingla runt och försöka göra reklam och sedan en show i en park. Jag jonglerade med brinnande facklor, körde jongleringspassningar med bollar med en tjej och var med i gruppakrobatik som alla deltog i.

Jag jonglerar med facklor.
Cirkuskursen var väldigt kul, jag hoppas att det blir en vuxenkurs nu under hösten. De har tänkt köra en Nycirkus 30+, men det gäller att de får tillräckligt många deltagare. Så om du är över 30 och bor nära Norrtälje så tycker jag du ska anmäla dig till en cirkuskurs, för det tänker jag göra!

Det var ett ovanligt kul sätt att få träningsvärk på också. Sådan blir det kanske inte lika mycket av på de normallånga 1½-timmeslektionerna som när man kör 5 timmar om dagen, men lite träning blir det ju i alla fall. Kul var det som sagt, när jag började arbeta igen kände jag inte alls för att sitta "instängd" vid en dator 8 timmar om dagen, när man kan leka kull, jonglera eller försöka hjula.

I helgen är det historisk marknad vid Penningby slott, ska väl försöka hinna tvätta medeltidsklänningen till dess. Helgen därefter är det Tjejmilen, och cirkusträningen börjar för terminen. Andra helgen i september funderar jag på att åka till Söderköpings Gästabud igen. Man får ju försöka fortsätta göra roliga saker även om semestern är slut, eller hur?