söndag 1 juni 2008

Rockin' all over the world

Igår hade kören konsert med alla de rocklåtar som vi tränat på hela terminen. Det var jättekul! Fullsatt var det också. Ja, kanske fanns det någon ledig stol längst bak eller så. Jag vet inte hur många som rymdes, men omkring 400 uppskattade jag och mina föräldrar det till när vi försökte räkna stolarna.

Jag har mer träningsvärk i magmusklerna än vad jag har ont i halsen idag, det är ett gott tecken. Jag har faktiskt knappt ont i halsen alls, men jag var ju ganska hes igår kväll. Det gjorde säkert inte saken bättre att jag stod nära rökmaskinen heller. Men spela roll om rösten sprack ett par gånger när jag skulle ta i på slutet, det var väl ingen som märkte det. Jag hade ju inget solo.

Pappa tyckte att det var en "riktigt, riktigt bra föreställning". Jag tyckte också det gick bra, lite småmissar här och där men så blir det ju lätt när man har många låtar. Vi har ju ändå bara övat i en termin. Det kändes som att vi fick ordentligt med energi även i de lugna låtarna, man ger så mycket mer när man har en publik framför sig. Publiken tyckte nog det lät bra de med, de applåderade mycket och hade nog velat ha ett till extranummer... men vi hade inga fler förberedda. Pappa sa att det var stående ovationer efter slutlåten (alltså det planerade extranumret), jag vet inte riktigt, var så upptagen med att bocka för att tacka för applåderna och sedan gå ut utan att trampa på mikrofonerna, och sjunga litegrann på vägen ut eftersom orkestern spelade.

Någon gång ska jag också sjunga solo. Hoppas jag. Jag får kanske ta lite fler sånglektioner först, har ju bara haft en. Får se vad det blir för tema på nästa års konsert sen, först blir det julkonsert men framemot våren...

Vad ska jag nu göra på fritiden då, när körövningarna är slut för terminen? Jag får hitta på något annat. Fler sånglektioner kanske, men något där man träffar folk också vore ju bra. Nu är det ju snart semester, och sedan blir det snart nog höst och kör igen. Men, något till fritidsintresse vore bra ändå. Jag spelar ju inte Travian längre, så jag borde ha tid.