lördag 8 november 2008

Hur gör man?

Hur gör man för att hitta nya vänner på en ny ort egentligen?

Jag har en ensam-dag i dag. En sådan dag när jag känner mig väldigt ensam alltså, det är inte det att jag är mer ensam än vanligt, för jag är ju ensam nästan hela tiden utom på jobbet. Jag antar att jag får anstränga mig lite mer. Kanske jag borde gå en kurs eller något sådant?

Kören fungerar inte jättebra för att lära känna folk, vi är så många och de flesta andra har ju redan sina bekanta där så de pratar ju bara med varandra på de korta rasterna. Det blir liksom svårt att komma in i samtalet när det är några som känt varandra i flera år som står och pratar om något de alla vet en massa om redan... Eller också är det bara jag som är för feg eller för blyg som inte pratar med folk.

Förra måndagen var det i alla fall tänkt att ett par arbetskamrater skulle komma hit och spela spel med mig, men det blev bara en av dem som kom sen. Nu var det ju trevligt ändå, och jag slapp ju vara ensam den kvällen, men han orkade inte spela så länge sen. Nåja. Det blir spelkväll på onsdag istället, förhoppningsvis.

Förra helgen var jag till föräldrarna och firade pappas födelsedag. Och shoppade i Stockholm med mamma och lillasyster. Så då hade jag också sällskap, men det känns lite jobbigt att behöva åka 40 mil för att kunna krama någon.

Jag borde nog skaffa prenumeration på lokaltidningen i alla fall, så att man ser när det händer något i stan. Inte för att jag tror att jag kommer att hitta en massa vänner för det... men det kanske finns någon annons för någon intressant förening eller något med. Ja, jag vet inte. Gå ut på krogen känns inte som något man gör själv det heller. Gå ut och fika blir inte särskilt socialt om man inte har någon att gå med. Inte gå på bio heller. Så vad gör jag?

Helt klart är ju att jag inte lär känna folk genom att sitta här hemma i lägenheten hela tiden i alla fall.