måndag 25 januari 2010

Födelsedag

Jag har fyllt år. Förra veckan gick det mesta av min lediga tid till att förbereda och planera festen: Handla mat och dryck (nästan varje dag eftersom jag inte kan bära hur mycket som helst), göra paj, städa, leta tårtrecept, räkna stolar... Skönt att jag hade lite arbetstidsförkortning jag kunde plocka av så att inte dagarna blev för långa.

I fredags kom fem av mina arbetskamrater hit efter jobbet, det var trevligt. Vi åt paj och tårta och pratade. Sedan ett par timmar efter att de åkt kom familjen hit, lite snabbt bara. Mormor stannade här och de andra åkte till ett hotell över natten. På förmiddagen fick jag hjälp av föräldrarna och mormor med att fixa det sista, sedan kom hela familjen och några till ur släkten hit. Kul med fest! Pajerna verkade uppskattas, veganpajen var god (den hade jag inte testat tidigare), trevligt sällskap och vi fick plats i vardagsrummet fast vi var 14 personer. Presenter fick jag också, kolla in presentbordet:

Allt utom vasen till tulpanerna är presenter.

Objektivet är ett makroobjektiv, det har jag velat ha ett tag så det var kul att få! Så nu i helgen har jag tagit närbilder på mina växter och lite annat. Här är ett par av bilderna:





Ett par växter till finns på flickr.

Jag gick ut en liten stund med, orkade inte ta med stativet och vädret var trist men den här bilden blev rätt bra. Tror den skulle varit ännu bättre med lite större skärpedjup, men då skulle ett stativ krävas.


Lillebror var också en duktig fotograf, den här fina bilden tog han när han fick låna min kamera:


En bra helg alltså! Men fullt upp var det, hela veckan, och jag var ordentligt trött igår kväll. Även om jag haft några timar för att bara slappa då. Kul att några mer än närmaste familjen kom hit till födelsedagsfirandet, släkten känns kanske inte fullt lika långt borta om de kommer hit någon gång också. Även om det kanske var en engångsföreteelse.

Också en bild från dagens lek med makro:

söndag 10 januari 2010

Vinterfåglar

Igår tänkte jag ta en liten promenad utan kameran, men när jag kom ut var det så mycket fåglar i träden att det kändes dumt att inte ha kameran med mig, så jag gick tillbaka och hämtade den. Det blev ett antal bilder, inte bara på fåglarna utan också på träd och annat vintervitt. För visst är det härligt att det är riktig vinter i år? Nu är det ju inte bara igår jag tagit bilder. Förstås. Jag har några från tidigare i år också. Så var börjar jag? Ok. Här kommer några bilder i alla fall. Den här gången har jag beskurit några av dem för att få upp storleken på fåglarna lite.


Fågelbordet hemma hos föräldrarna, i början av året. Ordentligt med snö på taket va?


 Björktrasten och koltrasten är kanske inte helt överens om vem som ska ha rönnbären.


Vinter i Södra Ryd


En fågel fotograferad under gårdagens promenad


Talgoxen var nog inte riktigt lika folkskygg som de på landet.


Vintervackert träd


Måste ju visa vad jag menar med att det var mycket fåglar också.

Det blev ett antal bilder det. Förresten var det inte meningen att låna titeln på inlägget från en Loke-låt, det bara blev så. Jag hade nog tänkt skriva lite mer här, men det har jag glömt nu. Det var säkert bara lite svammel om att leta lokal till födelsedagsfesten eller om att jag varit lat under helgen i alla fall. Främst var det ju bilderna jag ville få upp.