lördag 26 april 2008

Vår på riktigt

Nu är det iallafall vår på riktigt! I torsdags när jag gick hem från jobbet klippte de gräset, så det luktade nyklippt gräs där. Mysigt!

Här hemma blommar pingstliljorna i rabatten och vitsipporna utanför sovrumsfönstret. Träden börjar få löv, myggor och flugor börjar vakna, människorna börjar grilla. Solen värmer ordentligt de dagar den är framme och det blir kö till glassboxen i affären.



Så, okej då, lite bra är det väl att bo lite längre söderut än i Luleå då. Kanske. Iockförsig var det riktigt skönt där också när solen var framme, så kanske inte ändå. I vilket fall som helst är det trevligt med vår.

Det börjar väl bli dags att göra något åt gräsmattan nu också. Eller, alltså, min lilla gräsplätt på uteplatsen. Den är bara 2-3 kvadratmeter, så det är ju nästan så att man skulle kunna klippa gräset med en vanlig sax. Men bara nästan. Kanske borde jag skaffa mig en liten grästrimmer?

Annat som ska skaffas är en vinbärsbuske eller två. Röda vinbär ska det vara, de är godast att äta direkt från busken tycker jag. Svarta vinbär tycker jag inte är så gott annat än i sylt och saft. De hade två sorters röda på Blomsterlandet, undrar vilken som är bäst? Sedan skulle jag kanske fixa någon kant på rabatten också. Nu vet man inte riktigt var gräsmattan slutar.

Jag satt en stund på uteplatsen idag, det var skönt.

Inga kommentarer: