lördag 28 mars 2009

Energi

Jag väntade rätt länge innan jag startade min dator idag, och det var bra. Jag fick lite nyttigt gjort i alla fall. Men så satte jag mig här, och plötsligt känner jag mig slö och har inte alls lust eller energi till att hänga tvätten eller ta någon promenad (som jag tänkte först).

Elaka dator. Jag ska nog stänga av den igen. Nu. Eller strax i alla fall. Ett tag. Eller till ikväll. Det är ju inte långt till kvällen nu förstås.

Ikväll är det förresten Earth Hour. Då ska jag inte sitta vid datorn, den ska vara avstängd tillsammans med TV:n. Och lamporna släckta. Jag funderade på om jag ska sitta hemma och bara mysa med ett tänt ljus eller två eller om jag ska försöka ut och få några fina fotografier av det hela, det fanns en fototävling såg jag. Ja, det finns säkert flera, för all del. Men jag såg en på Fotosidan. Visserligen lär det behövas stativ för att kunna få några snygga bilder i mörkret, och visserligen vet jag inte riktigt vad som kommer att vara släckt här heller. Skövde kommun skulle i alla fall släcka ner några byggnader.

Ah, jag struntar nog i fotograferandet. I alla fall just då. Om det inte är så att grannarna släcker så att det finns något nära till hands att fota, men stativproblemet kvarstår ju.

Nä, stänga av datorn var det ju. Undrar om jag ska ta mig iväg till affären och köpa något gott att laga till middag? Jag hade ju lust att laga något gott ikväll ända tills jag satte mig här. Jag skulle rent av kunna till affären. Om jag orkar. Fy tusan vad lat jag blir av datorn!

Nä, nu ska jag stänga av datorn i alla fall. Då sparar jag lite elenergi och kanske får jag lite mer energi till att göra något annat. Först ska jag hänga tvätten, sedan kanske åka och köpa någon mat. Åka? Gå skulle jag ju, sa jag ju!

Jag vet fortfarande inte vad jag ska hitta på till fotoläxan som måste göras i helgen, men det får nog bli imorgon.

Nä, gå till ICA vet jag inte om jag orkar. Det tar ju trekvart. Fast... det är ju faktiskt lite halvsoligt ute. Kanske ändå. Inte för att jag måste dit heller, och saker att göra finns det väl här hemma ändå. Städa och sånt. Men komma ut lite kunde nog vara skönt. Fast då finns det för all del trevligare vägar att gå på än den till Norrmalm. Dock inte så många ställen att gå till. Jag får se hur jag gör.

Inga kommentarer: